به گزارش مشرق، «جرج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان، امروز (جمعه)، در گفتوگویی مطبوعاتی توضیحاتی درباره متشنج شدن روابط لبنان و چند کشور عربی خلیج فارس ارائه کرد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری «النشره»، وزیر اطلاعرسانی لبنان با اشاره به اینکه از هر راهحلی برای دستیابی به منافع ملی استقبال میکند، اعلام کرد: «من آمادهام پست خودم را هر چه سریعتر ترک کنم اگر این کار موجب گشایش در روابط لبنان و [کشورهای] خلیج [فارس] میشود».
جرج قرداحی اضافه کرد: «اما دیگر همه میدانند که مشکل فعلی بسیار فراتر از من و مربوط به موضع عربستان سعودی در قبال نقش حزبالله در لبنان و منطقه است همانطور که ریاض خود چند بار این را به صراحت اعلام کرد».
بیشتر بخوانید
قرداحی: نمیخواهم استعفایم بیفایده باشد
قرداحی همچنین درباره علت عدم برگزاری جلسات هیأت دولت لبنان گفت: «آنچه در درجه نخست مانع برگزاری نشست هیأت وزیران میشود، اختلافات درباره قاضی "طارق بیطار" بازپرس پرونده انفجار بندر بیروت است. افزون بر این دولت با من یا بدون من با چالشهای بسیار سخت معیشتی، اجتماعی، اقتصادی و مالی مواجه است و افزایش زیاد قیمت دارو نیز تنها نمونهای از چالشهای بالقوه و بالفعل است بنابراین داستان من فقط بخشی کوچکی از این پیچیدگیهاست».
وی همچنین بیان کرد که «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان در مسئله بحران روابط با عربستان سعودی بر اساس این ضربالمثل عمل میکند: «دری را که از آن باد میوزد ببند و راحت باش». با این حال وی اضافه کرد: «اما آنچه از آن میترسم این است که استعفای من باعث راحتی او شود چراکه اعتراضهایی به اصل دولت وارد شده و این دولت متهم شده است که حزب [الله] در آن نفوذ دارد».
تنش اخیر میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که جرج قرداحی وزیر اطلاعرسانی لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت است، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد.
قرداحی در پاسخ به این سؤال که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفت: «تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه که یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم».
در پی این اظهارات، عربستان سعودی، بحرین، امارات هر یک سفرای خود را از لبنان فراخواندند و کویت هم در گامی مشابه ضمن فراخواندن سفیر خود از لبنان، ۴۸ ساعت به کاردار سفارت لبنان فرصت داد تا این کشور را ترک کند.
وزارت خارجه کویت در بیانیه خود اعلام کرده بود که این تصمیم را به دلیل ادامه اظهارات منفی علیه سعودی و «عدم اتخاذ اقدامات مناسب جهت جلوگیری از قاچاق به کشورهای عضو شورای همکاری» گرفته است.